Billede Arkiv

På siden her finder du billeder fra arkivet.  Billeder der er taget siden hjemmesiden startede i 2007 og frem til og med 2009.

Udover at du kan se billeder fra begivenheder som du måske har set, så finder du i dette billede arkiv flere tusinde billeder der aldrig tidligere har været offentliggjort.

Gå på opdagelse i billede Arkivet og se billeder fra før 2010 ved at klikke her .

21 december 2012: Nordborg Frivillige Brandværn har fået udskiftet den 33 år gamle autosprøjte med en ny redningssprøjte. I den anledning blev der torsdag d. 20 december afholdt reception på brandstationen i Nordborg. Klik på det lille billede for at se billeder fra receptionen.

16 december 2012: Flere lastbiler og blokvogn gik i fredags i gang med at flytte et stor vindmølle med en vinge på ikke mindre end 30 meter og en vægt på 5 tons. Vingen skulle flyttes ud af Danfoss Universe. Man startede med projektet i fredags, men blev først færdig søndag d. 16 december. Se billeder ved at klikke på det lille billede-

13 december 2012: Med udsigt til tøvejr i næste uge har als-nyt.dk været rundt på Als og taget flotte vinterbilleder. Se hvor smukt skoven, strand og bygningsværker står i det vinter hvide landskab. Se billeder ved at klikke på det lille billede.

8 december 2012: Frem til d. 11 december er der internationalt julemarked på Rønhaveplads i Sønderborg. Der vil være mulighed for at smage på julespecialiteter fra mange forskellige lande, blandt andet fra Holland, Frankring, Spanien, Italien, Tyskland, England. Ialt vil der på Rønhaveplads være cirka 16 forskellige boder med julespecialiteter. Klik på det lille billede for at se billeder fra markedet.

6 december 2012: Om vi får en hvid jul i år er endnu for tidligt at spå om. Men Nordborg viste sig fra sin flotteste side med nyfalden sne, da als-nyt.dk var på Storegade i Nordborg for at tage julestemnings billeder. Klik på det lille billede for at se billeder.

5 december 2012: Onsdag d. 5. december 2012, en flot vinterdag fik Als-Nyt.dk mulighed for at se Sønderborg fra toppen af "Borgen". Se de flotte billeder ved at klikke på det lille billede.

3 december 2012: Boligselskabet Danbo fik navnegivet afd 13 i Lunden med en sten. Ved cermonien blev der holdt taler af bestyrelsen og kunstforeningen bag stenen.

Klik på det lille billede for at se billeder.

30 november 2012: Der blev i dag, fredag d. 30. november fra klokken 15-17 afholdt reception hos "Kom Tit" på Storegade i Nordborg. Receptionen blev blandt andet markeret med et lanterneoptog. Det er Bjarne og Edel der har overtaget "Kom Tit" igen. Bjarne solgte for en del år siden "Kom Tit" men er nu tilbage som ejer. Bjarne Brodersen har til daglig en "Bed-Breakfast" på Tangsholm i Nordborg. Klik på det lille billede for at se billeder fra receptionen.

26 november 2012: For anden gang i løbet af under et døgn skete der et færdselsuheld på Oksbølvej i Nordborg. Natten mellem søndag og mandag skete der et solouheld på strækningen mellem Karholmskov og Oksbøl. Ved uheldet rullede bilen rundt flere gange. Det er uvist for Als-Nyt om der skete personskade ved uheldet. Klik på det lille billede for at se billeder.

25 november 2012: Sønderborg Køkkenet overrakte i dag 5.000 kroner til personalet på M42 på Sønderborg Sygehus. Sønderborg Køkkenet modtager en del ansøgninger om økonomisk støtte til projekter der fortjener opmærksomhed og ros. Det kan læses ud fra de mange henvendelser som Sønderborg Køkkenet modtager. Her læses om frivillighed, entusiasme og engagement. Der læses om medmenneskelig omsorg, om at gøre en forskel i hverdagen og om at yde hjælp i mange af livets situationer uanset alder. Personalet i afdeling M42 på Sønderborg Sygehus er en af dem og deres ønske om at give meget syge kræftpatienter og deres familie lidt mere livskvalitet i en ellers trist hverdag blev i dag honoreret med et beløb på 5.000 kroner. Selve overrækkelsen fandt sted hos Sønderborg Køkkenet på Ellegårdvej i Sønderborg. Klik på det lille billede for at se billeder fra arrangementet.

23 november 2012: Der udbrød her til morgen brand i et solcenter på Kirkegade i Nordborg. Ved branden udbrændte et solarium med kabine. Derudover udviklede røgen sig så voldsomt at der er røg og sodskadet i hele bygningen. Det var samtidig jomfrtur for den nye brandbil hos Nordborg Frivillige Brandværn. Nærmere undersøgelse skal nu klarlægge årsagen til branden. Klik på det lille billede for at se billeder fra branden.

20 november 2012: Der blev tirsdag d. 20 november afholdt energi og byggemesse på Borgen i Sønderborg. Det var 3. år i træk at ProjectZero og Sønderborg Kommune indbød til messe der primært er for områdets håndværkere, entreprenører, rådgivere og arkitekter. Der var ialt cirka 200 gæster på messen, der blandt andet kunne høre indlæg fra borgmester Aase Nyegaard. Ved messen blev der serveret kaffe og kage, øl og vand samt en ristet pølse. Klik på det lille billede for at se billeder fra messen.

17 november 2012: Havneprojektet "Frank Gerrys Masterplan" på havnen i Sønderborg skrider nu frem. Sønderborg kommune har siden juli måned været i gang med et større vejarbejde der skal give plads til bygninger og parkeringsanlæg på havnen. Det har blandt andet betyder at træer og buske på skråningen op til kasernen er blevet fjernet. Samtidig er der i forbindelse med vejarbejdet blevet flyttet adskillige tons jord. Se billedegalleri fra april til november måned ved at klikke på det lille billede.

14 november 2012: Den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton ankom i dag kort før klokken 15 til Sønderborg. Bill Clinton ankom i et privatfly til Sønderborg Lufthavn hvorefter turen gik videre til Comwell. Amerikanske Secret Service var ankommet i forvejen og sammen med en del dansk politi stod de parat til at eskortere Bill Clinton videre. Bill Clinton er i aften hovedtaler ved CSR Awards på Alsion. Klik på det lille billede for at se billeder fra den tidligere amerikanske præsidents ankomst til Sønderborg.

11 november 2012: Havneprojektet "Frank Gerrys Masterplan" på havnen i Sønderborg skrider nu frem. Sønderborg kommune har siden juli måned været i gang med et større vejarbejde der skal give plads til bygninger og parkeringsanlæg på havnen. Det har blandt andet betyder at træer og buske på skråningen op til kasernen er blevet fjernet. Samtidig er der i forbindelse med vejarbejdet blevet flyttet adskillige tons jord. Se billedegalleri fra oktober og november måned ved at klikke på det lille billede.

3 november 2012: Åbent hus afholdt af Boligselskabet Danbo på de nye lejligheder på Egevej/Tjørning i Havnbjerg. Åbent hus arrangementet fandt sted lørdag d. 3 november og søndag d. 4 november begge dage mellem 12 og 15. De første rækkehuse er klar til indflytning i november 2012 og de sidste forventes klar ved udgangen af juni måned næste år. Klik på det lille billede for at se billeder fra åbent hus arrangementet lørdag.

31 oktober 2012: Der blev d. 31 oktober holdt rejsegilde på Borgen i Sønderborg. Cirka 250 håndværkere, forretningsfolk, borgere og politikere var mødt frem til rejsegildet. Asger Engaard fra Asger Engaard A/S der er et af firmaerne bag det store byggeprojekt gav udtryk for at han er overbevist om at Borgen vil berige byen. Borgen er på ialt 45.000 kvm. Der vil i forbindelse med Borgen være tilknyttet 600 parkeringspladser dels i kælder og dels på taget.

29 oktober 2012: Der opstod i de tidlige morgentimer brand i en hestestald på en gård på Møllevænget i Skodsbøl. Branden blev opdaget klokken 6.20. Ved branden skete der en del materiel skade og det lykkedes heldigvis at redde de 4 heste der stod i stalden. Broager og Gråsten frivillige brandværn blev tilkaldt og stod blandt andet for en del efterslukningsarbejde. Brandårsagen menes at være en kortslutning i el-installationer i stalden. Klik på det lille billede for at se billeder.

28 oktober 2012: Søndag d. 28 oktober 2012 gik arbejdet i gang med at fælde de store platantræer på Storegade i Nordborg. Det er cirka et år siden at debatten for alvor startede op, både for og imod fældning af de store træer, både i dagspressen og på Facebook. Men søndag d. 28 oktober var det slut med de store platantræer. Mandag d. 29 oktober vil stå i oprydningens tegn. Derudover vil der mandag foregå en del træfræsning. Bemærk at natbilleder er taget i december 2011.

24 oktober 2012: Ombygningen af 5 boligblokke på Egevej til 40 rækkehuse er nu så langt fremme, at boligselskabet Danbo kan byde interesserede inden for, kom at besigtige de første af fremtidens boliger i Nordborg.
Åbent hus arrangementet på Egevej/Tjørning finder sted lørdag den 3. november 2012 fra kl. 12.00 til 15.00 og søndag den 4. november fra

kl. 12.00 til 15.00.
De første rækkehuse vil stå klar til indflytning i november 2012. Er du interesseret i at høre nærmere om mulighederne for at bosætte dig i området, så kontakt boligselskabet Danbo.
Klik på det lille billede for at se billeder.

20 oktober 2012: Bitten Clausen fylder 100 år i dag

Lørdag er en af de helt store mærkedage på Als ved Sønderjylland. Dronningen af Danfoss, Bitten Clausen, fylder 100 år. , hvor hun medvirkede til at opbygge den virksomhed, der i dag

er kendt som Danfoss.Bitten Clausens nærmest dronninge-agtige status har ikke blot sit udgangspunkt i hendes arbejde for Danfoss, men også for det store, sociale engagement i lokalområdet og for medarbejderne. Med årene blev dette arbejde institutionaliseret i en række forskellige Danfoss fonde

Murermester Steen Andersen og pilot har udlånt luftfoto som er taget i dag. Klik på det lille billede for at se billeder.

14 oktober 2012: Byggeriet med"Borgen" i Sønderborg skrider lynhurtigt frem. Håndværkerne er nu ved være færdige med at sætte elementer op. Den store røde kran der kan ses over hele Sønderborg bliver taget ned i næste uge. Als-Nyt har som sædvanligt været med og denne gang kan du se billeder taget primært i september og oktober 2012. Klik på det lille billede for at se billeder.

.

12 oktober 2012: Der skete fredag formiddag et mindre færdselsuheld i krydset Nordborgvej - Oksbølvej også bedre kendt som §5 krydset. Ved uheldet kørte en motorcyklist og en bilist sammen. Danfoss akut, Falck lægeakut og politi blev tilkaldt men heldigvis skete der igen personskade ved uheldet. Ved uheldet blev Egen Frivillige Brandværn tilkaldt for at fjerne olie fra vejen.

11 oktober 2012: Als Stenrev er nu indviet og døbt. Revet kom til at hedde Poseidons Stenrev og er mejslet ind i den sidste sten der blev sænket i havet da revet blev indviet d. 8. oktober. 30 gange har en pram sejlet med sten fra området under Alssundbroen og ud til middelgrunden i Sønderborg Bugt hvor ialt 2.000 kubikmeter sten er lagt ud efter et sindrigt system der skaber de bedste levemuligheder for den flora og fauna der er i fuld gang med at indtage stenrevet. Klik på det lille billede for at se billeder.

9. oktober 2012: Der blev i weekenden d. 6 og 7 oktober afholdt messe i Augustenborg. De mange stande blev velbesøgt af publikum der i anledning af messen kunne gøre en god handel eller få vist de sidste nyheder hos de forskellige forretningsdrivende. Klik på det lille billede for at se billeder fra messen.

7 oktober 2012: Der blev lørdag d. 6 oktober 2012 afholdt børnefest på Nordborg Brandstation. Der var en masse aktiviteter for børnene, blandt andet forhindringsbane, ponyridning, elastikløb, "guldgravning", Negerkyskastemaskine og TATOO.
Kl. 19.30 var
der Lanterne optog omkring Brandstationen med Sønderborg Brandværnsorkester.

4 oktober 2012: Oksbøl og Nordborg Frivillige Brandværn blev torsdag d. 4. oktober kort før klokken 14 kaldt til brand i et hus på Færgevej i Hardeshøj. Det viste sig at årsagen til branden var et defekt fyr i et fyrrum. Heldigvis nåede branden ikke at brede sig og efter en forholdsvis kort indsats kunne de to brandværn køre hjem igen. Klik på det lille billede for at se billeder.

1. oktober 2012: I weekenden lørdag d. 29 september og søndag d. 30 september blev der afholdt Nordals Messe på Hotel Nørherredhus. Messen blev åbnet af byrådsmedlem Jørgen Jørgensen fra SF. I hans velkomsttale fortalte han blandt andet om hvor vigtigt det er at handle lokalt. Messen bød på utallige stande fyldt med gode messetilbud og smagsprøver af enhver art. Bag arrangementet stod MegaEvents. Klik på det lille billede for at se billeder fra messen.

28. september 2012: 1. oktober åbner webshoppen mumschoice.dk. Webshoppen bliver drevet fra nye indrettede lokaler på Løjtertoft i Nordborg. I webshoppen kan der købes børnetøj fra 0 til 8 år, som hentes hjem fra så forskellige steder som Australien, Kina, USA, Israel, Letland og andre lande. Shoppen sælger også organisk legetøj i 100 procent træ samt pletfjernerprodukter fra Ulrich NatürlichunPå momschoise.dk bliver der også mulighed for at støtte gode formål. nemlig i afdelingen, Little Diva, hvor halvdelen af det beløb, der købes for, går til et velgørende formål. Fredag d. 28 september var der showroom i de nye lokaler. Klik på det lille billede for at se billeder.

25. september 2012: Om 5 uger flytter de første ind i de nye boliger på Egevej i Havnbjerg. De første 8 lejere flytter ind d. 1. november. Næste deadline er d. 1. december hvor de næste 8 flytter ind i de nye lejemål. Ialt bliver 5 af boligblokkene revet ned og arbejdet forventes afsluttet i juni 2013. Herefter rives yderligere 2 boligblokke ned. Ialt betyder arbejdet at der bliver 149 lejemål mindre på Egevej. Egevej skifter i øvrigt navn når hele ombygningen er færdig. Egevej bliver ændret til Tjørning.

23 september 2012: I disse dage bliver der anlagt et stort stenrev i Sønderborg Bugt. En pram sejler de mange sten mellem Alssundbroen og Middelgrunden i Sønderborg Bugt. Ialt skal der sejles 2000 m3 ud til stenrevet. Ialt skal prammen sejle cirka 20 gange for at få sten nok til stenrevet. Stenene stammer fra motorvejsbyggeriet mellemSønderborg og Kliplev. Stenrevet bliver indviet d. 8. oktober. Formand for Als Stenrev, borgmester Aase Nyegaard modtog i forbindelse med arbejdet en check på 25.000 kroner fra Jyske Bank, penge der blandt andet skal bruges til etablering af informationsstandere om revet. Klik på det lille billede for at se billeder fra arbejdet.

14. september 2012: Der udbrød ved 8.30 tiden brand på JF fabrikken i Sønderborg. Ved branden skete der en del materiel skade på bygningen og en enkelt person blev kørt til sygehuset til observation for røgforgiftning. Ved branden blev ikke mindre end 7 brandværn tilkaldt for at hjælpe med slukningsarbejdet. Klik på det lille billede for at se billeder.

10. september 2012: Der blev i weekenden lørdag d. 8. og søndag d. 9. september 2012 afholdt 4. Sønderjysk Open ved Dyvig Bådelaug. Vinder blev følgende: Zoom 8: Philip Steger Marchner - SYC, Europa: Emil Lund - SYC, Optimist: Kenneth Frederiksen - GS, Laser Radial: Mathias Jürgensen - DB, Tera Sport: Henrik Sølyst Paulsen, Feva XL: Feva XL: Helene Nielsen og Ida Kronberg Jensen - HSC. Ialt deltog 64 både ved mesterskaberne. Klik på det lille billeder for at se billeder.

8. september 2012: Der udbrød brand kort før klokken 9.50 en voldsom brand i fælleshuset i kolonihaveforeningen Sundsmark i Sønderborg. Udover Sønderborg Brand og redning deltog Augustenborg Frivillige brandværn og Sydals Frivillige brandværn. Ved den voldsomme brand lykkedes det at redde nogle enkelte maskiner ud af bygningen. Det var planen at cirka 50 personer skulle have spist i kolonihaveforeningens fælleshus lørdag aften. Dette arrangement må dog nu finde nye lokaler.

Klik på det lille billede for at se billeder af branden.

5. september 2012: Havneprojektet "Frank Gerrys Masterplan" på havnen i Sønderborg skrider nu frem. Sønderborg kommune har siden juli måned været i gang med et større vejarbejde der skal give plads til bygninger og parkeringsanlæg på havnen. Det har blandt andet betyder at træer og buske på skråningen op til kasernen er blevet fjernet. Samtidig er der i forbindelse med vejarbejdet blevet flyttet adskillige tons jord. Selve vejarbejdet giver anledning til trafikale forstyrrelser og forventes afsluttet i september - oktober måned. Klik på det lille billede for at se billeder af arbejdet.

3. september 2012: Lørdag d. 1. september var der høstmarked i Nordborg. Forretningsdrivende havde i anledning af "høsten" lavet flere forskellige aktiviteter som var krydret med masser af gode høstmarked tilbud. Mange benyttede det forholdsvise gode vejr i årets første efterårsmåned til at gøre en god handel. Klik på det lille billede for at se billeder.

1. September 2012: Igen i år kune Lions Club Nørherred afholder Fly og traktortræf i Pø. ,Det foregår for flysidens vedkommende på Nordborg flyveplads i Pøl. Nord Als Flyveklubs tre hangarer giver plads til udstilling af modelfly og der blev foretaget opvisning med de flotte og hurtige modelfly. Man kunne også forsøge sig som pilot på en flysimulator. Traktorsiden foregik hos gårdejer Jes Peter Skovgård Petersen, der på sin ejendom på Pøl Nørregade fremviste mere end 180 gamle traktorer. Klik på det lille billede for at se billeder.


26 august 2012: Igen kunne Nordborg Marathon klub afholde deres andet løb, der var 245 løbere med i alle årgange. Løbet gik som planlagt, den første løber kom ind på 3:11:17 timer og den første kvinde kom ind på 3:52:13 tid. Klik på det lille billede for at se billeder.

24 august 2012 : Kulturnat i Sønderborg. I forbindelse med kulturnatten i Sønderborg blev der afholdt mange forskellige arrangementer for børn og voksne i alle aldre. Det blev blandt andet afholdt et arrangement der skulle skaffe penge til scanneren. Derudover var mange butikker ekstraordinært åbne i den flotte sensommer nat. Klik på det lille billede for at se billeder.

23 august 2012: Bmx-opvisning og oplevelser ved havnen i Sønderborg sammen i forbindelse med Sønderborg som kulturhovedstad i 2017. Valget gik dog som bekendt til Aarhus i stedet for Sønderborg. En gruppe fra Flensborg med navnet Schlachthof lavede alle stunt og trick med deres Bmx. Klik på det lille billede for at se billeder.

21 august 2012: Vejdirektoratet udvider i øjeblikket rundkørslen der ligger nord for Sønderborg i krydset Omfartsvejen, Grundtvigs allé og Nørremark. Rundkørslen er i dag for lille i forhold til den trafikmængde der er i myldretiden. Det medfører både kødannelser og påkørsler. Under anlægsarbejdet med rundkørslen giver det yderligere problemer for trafikken i myldretiden da der i øjeblikket bliver fræset gammel asfalt op, samtidig med at der ligges ny belægning. Klik på det lille billede for at se billeder.

20 august 2012: Der udbrød kort før klokken 16 brand i forbindelse med høstarbejde på en mark ved Østerholm mellem Guderup og Fynshav. Branden udviklede sig voldsomt hvorfor der blev brug for Egen Frivillige Brandværn, Sydals Frivillige Brandværn, Augustenborg Frivillige brandværn, Svenstrup Frivillige Brandværn og Oksbøl Frivillige brandværn. Branden opstod i en bigballe presser og på grund af den kraftige blæst bredte branden sig hurtigt.

19 august 2012: For 38. gang blev der i weekenden afholdt Als-Træf på Nordals. Igen i år var der besøg af motorcylister fra både ind og udland. Ialt var der cirka 500 - 600 motorcyklister der havde fundet vej til Nordals. Traditionen tro blev der lørdag kørt paradekørsel så de fleste nordalsingere havde mulighed for at se de mange maskiner. Klik på det lille billede for at se billeder fra fredag og lørdag.

19 august 2012: Lørdag d. 18 august var der traditionen tro markedsdage i Guderup. Der har siden 1985 været afholdt markedsdage i Guderup. Markedsdagen er tænkt som et årligt "udstillilngsvindue" for primært medlemmer af Guderup i Centrum, såvel butikker som håndværkere og service-virksomheder. Også igen i år var der besøg af Egen Frivillige Brandværn der i det varme vejr havde "vandkamp" for børnene. Derudover var der mulighed for at prøve røgdykker udstyr.

16 august 2012: Der var i dag torsdag d. 16. august rejsegilde på de første nye boliger på Egevej i Havnbjerg. De nye beboere der var mødt talsktærkt op var blandt gæsterne, ligesom man blandt gæsterne fandt alle håndværkere og entreprenøren. Der blev naturligvis serveret øl, vand og pølser som det sig hør og bør til et rejsegilde. Der var taler fra bygherren og arkitekten. Det næste rækkehus blev påbegyndt i dag, så man snart igen kan holde rejsegilde.

15 august 2012: Nordborg og Havnbjerg Frivillige Brandværn blev kort efter klokken 12.30 kaldt ud til en brand i en traktor med korn i Lavensby. Ved branden udbrændte traktoren totalt og derudover blev en del af det korn som traktoren kørte med flammernes bytte. Årsag til branden skyldtes formentlig at traktoren er blevet overophedet. Se billeder ved at klikke på det lille billede.

12 august: I økeblikket bliver der fældet træer i Ahlmannsparken i Gråsten. Mange af træerne er angrebet af sygdom. Det varme augustvejr vi har iøjeblikket er perfekt til fældning af træerne. Sønderborg Kommune tilbyder borgerne, mod betaling, at samle træ til f.eks brændeovnen. Entrerenøren sørger for at de fældede træer bliver markeret. Klik på det lille billede for at se billeder.

11. august: Der udbrød kort før klokken 13 brand i to carporte på Sundquistsgade i Sønderborg. Branden udviklede sig kraftigt og der var på et tidspunkt fare for at branden ville brede sig til de to huse på Sundquistsgade. Branden opstod i en carport i forbindelse med brug af en ukrudsbrænder. Carporten udbrændte totalt og ifølge Sønderborg Brands hjemmeside blev naboens carport totalskadet. Udhæng i hus og tilbygning blev ødelagt ved branden.

Klik på det lille billede for at se billeder fra branden.

6. august 2012: Der skete kort før klokken 16 et færdselsuheld på Oklsbølmellem Oksbøl og Brandsbøl. Ved færdselsuheldet var der 2 biler impliceret, en dansk og en tysk bilist med 4 personer, 2 voksne og 2 børn. I den anden bil var der 1 person som blev kørt på sygehuset til observation. Begge biler blev totalskadet ved uheldet. Se billeder ved at klikke på det lille billede.

5 august 2012: Lørdag d. 4. august var der igen hisorisk daege på Nordborg Slot. Ved arrangementet var der blandt andet Falkoner Show, Historisk ringridning og meget andet. Se billeder ved at klikke på det lille billede.

27 juli 2012: Der udbrød ved 13.30 tiden brand i en ladebygning på en gård i Sarup på Sydals. Kegnæs Frivillige Brandværn, Lysabild Frivillige Brandværn, Augustenborg Frivillige Brandværn, Sønderborg Brand og Redning og Egen Frivillige Brandværn blev tilkaldt med tankvogn og asssistance. Ved branden skete der kraftige brand skader på bygningen. Heldigvis kom hverkend dyr eller mennesker til skade. Klik på det lille billede for at se billeder.''

26 juli 2012: Arrangementet "Fyn rundt for bevaringsværdige skibe" forlod torsdag d. 26 juli Sønderborg igen efter at have gæstet Sønderborg fra onsdag til torsdag. Utrolig mange tilskuere benyttede lejligheden til at få et kig på de utrolig flotte skibe. Fra Sønderborg går turen videre til Fåborg. Klik på det lille billede for at se billeder.

26 juli 2012: Onsdag d. 25 juli blev Augustenborg og Egen Frivillige Brandværn kaldt til brand på en mark i Almstedskov mellem Augustenborg og Fynshav. Markens ejer havde dog givet myndighederne besked om at han ville foretage en afbrænding af en græs frø mark efter at frøet var høstet. Voldsomt så det dog ud, derfor havde bekymrede borgere anmeldt branden. Klik på det lille billede for at se billeder.

25 juli 2012: Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe kom til Sønderborg her til eftermiddag, I uge 30 sejler omkring 40 gamle skibe kapsejlads Fyn Rundt. I 2012 anløber skibene Kerteminde, Middelfart, Sønderborg, Marstal, Faaborg og Svendborg

Klik på det lille billede for at se billeder.

24 juli 2012: Så nu er det sommer, høsten er skudt i gang i Holm ved Dyvig, høsten gik i gang i sidste uge, og halmen skal i hus, det kom den også, men på en måde man ikke se hver dag i høsten. Klik på det lille billede for at se billeder.

21 juli 2012: Så er de sidste 5 planlagte nedrivninger af boligblokke på Egevej i Havnbjerg revet ned. Håndværkerne er nu i gang med at knuse alt beton, hvilket kan give en del beton støv i området. De første 8 nye lejligheder er sat op, der er lagt tag på og efter ferien begynder selve murearbejdet.

De næste 8 lejligheder er også snart klar til at få sat elementer op.
De ny lejligheder er meget efterspurgte, så hvis man vil have en af de ny lejligheder med egen have, vil det nok være en god ide at kontakte Boligselskabet Danbo.

11 juli 2012: Se opdaterede billeder fra byggeriet på Havnen i Sønderborg. Uge 32 begynder betonarbejedet, 300 betonpæle på 10- 18 m skal rampes ned og ny vej langs havnen kommer der også, Den er bygningsarbejderne i fuld gang med. Ialt er der i øjeblikket kommet 3500 ton sten til havnefronten. Klik på det lille billede for at se billeder.

4 juli 2012: Arbejdet med at anlægge den ny rundkørsel starter i løbet af uge 22. Vejdirektoratet forventer, at arbejdet er færdigt først i oktober 2012.Vejdirektoratet udvider rundkørslen, der ligger nord for Sønderborg i krydset Omfartsvejen, Grundtvigs Allé og Nørremark. Rundkørslen er i dag for lille i forhold til den trafikmængde, der er i myldretiden. Det medfører både kødannelser og påkørslerDerfor udvider Vejdirektoratet rundkørslen, så den fremover får 2 spor med 2-sporede tilkørsler fra øst, vest og syd og med 2-sporede frakørsler mod øst og vest og nedsat hastighedsbegrænsning.

Luftfotos: krak.dk.

3 juli 2012; Tivoli i København får 5. juli besøg af den internationale Rolls-Royce klub ”The Ghost 20 Club”. I forbindelse med klubbens turné til Danmark, Sverige, Finland, Litauen og Estland , udstilles de 15 helt unikke Rolls-Royce Silver Ghost biler samt 3 andre udgaver af det berømte bilmærke i Carstensens gamle have. Inden turen går til Tivoli d. 5. juli kørte den gamle veteran biler til Sønderborg. Se billeder fra Rolls Royce-klubs besøg i Sønderborg ved at klikke på det lille billede.

29 juni 2012: Fra mandag d. 18 juni til søndag d. 24 juni var der woodsculpture i Sønderborg 12 af de 14 skulpturer blev doneteret af Uwe Wolffs Fond til modtagere der har søgt om at få en skulptur. De sidste to bortaktioneres til fordel for Midtals Idrætsforening der stod for den frivillige arbejdskraft. Se billeder fra søndag d- 24 juni ved at klikke på det lille billede.

28. juni 2012: Opførelse af nye boliger og nedrivningen af boligblokke på Egevej i Havnbjerg skrider hurtig frem som planlagt. Nu er der kun 1 boligblok tilbage som skal rives ned. De første boliger fik sat elementer op mandag d. 18. Se de sidst opdaterede billeder taget d.20 til 28 juni.

27 juni 2012: Arbejdet med "Borgen" i Sønderborg skrider lynhurtigt frem. Det tager nu kun ganske få dages arbejde og det er tydeligt at det går stærkt. Selvom sommerferien står for døren, betyder det ikke at arbejdet med "Borgen" går i stå, der arbejdes nemlig igennem i hele sommerferien. Se hvor stærkt det er gået i den sidste månedstid ved at se billeder taget i perioden 28 maj 2012 til 26 juni 2012.

23 juni 2012: Nu får du en enestående mulighed for at opleve et af de vigtigste slag under krigen i 1864. I weekenden op til skolernes sommerferie genskaber vi nemlig Kampen om Als.Den Historiske Brigade Als opfører slaget i autentiske uniformer og med våben og udstyr, der svarer nøje til, hvad soldaterne brugte under krigen i 1864.Kampen om Als bliver en hovedbegivenhed i Sønderborg Kommunes 1864-dage, som fremover afvikles hvert år i weekenden op til skolernes sommerferie. Klik på det lille billede for at se billeder

21 juni 2012: Woodsculpture ved Sønderborg Slot

Se de sidst opdaterede billeder taget torsdag d. 21 juni.

Klik på det lille billede for at se billeder.

20 juni 2012: Første spadestik til Videnshuset på havnen i Sønderborg blev taget onsdag d. 20. juni. Byggegrunden er på ialt cirka 6000 m2. Resten af juni rammes fundamentpæle og fundamentet til huset støbes. Klik på det lille billede for at se billeder.

18 juni 2012: Fra mandag d. 18 juni til søndag d. 24 juni er der Woodsculpture på havnen i Sønderborg. Kunstnere fra ikke mindre end 14 forskellige lande deltager. Hver kunstner laver i løbet af ugen sin egen skulptur. 12 af 14 skulpturer bliver i år doneret af Uwe Wolff´s Fond til modtagere der har søgt om at få en skulptur. De sidste to bortauktioneres til fordel for Midtals Idrætsforening der stiller med den frivillige arbejdskraft. Det er planen at Træskulptur Synposiet skal vende tilbage til Sønderborg hvert år i fremtiden.

Se billeder ved at klikke på det lille billede

17 juni 2012: Første spadestik til Dybbølhallerne blev taget for godt et år siden, og nu er idrætscenteret færdigt og klar til brug. Centeret får navnet Broager Sparekasse Skansen. Skansen kan rumme op til 3.000 tilskuere til koncerter og andre kulturelle arrangementer. Til håndbold, indendørs fodbold, badminton og andre idrætsarrangementer kan centeret rumme 2.000 tilskuere. Alle interesserede er velkomne til festlig indvielse fredag den 22. juni,

Se billeder ved at klikke på det lille billede.

16. juni 2012: Nedrivningen af boligblokke på Egevej i Havnbjerg skrider hurtig frem som planlagt. Nu er der kun 2 boligblokke tilbage som skal rives ned. Nu er den første bolig klar til at få sat elrmenter op på mandag 18 juni, som sagt: det gå hurtig nu. Se de sidst opdaterede billeder taget d. 15. juni.

Se billeder ved at klikke på det lille billede.

10. juni 2012: Nordals Musikfestival var i år godt besøgt. Det var "Outsideren" lige udenfor slotspladsen også. Als-Nyt har været med både på "Outsideren" lørdag og på Camping pladsen ved Luffes Plads søndag. Nu mangler bare et større oprydningsarbejde. Se billeder ved at klikke på det lille billede

8. juni 2012: Så er Nordals Musikfestival i fuld gang. Der er naturligvis masser af stemning på selve musikfestivallen der som altid foregår på Nordborg Slots arealer. Stemning er der dog også udenfor selve slotspladsen. Als-Nyt har været med på outside festival pladsen. Klik på det lille billede for at se billeder.

7. juni 2012: Nedrivningen af boligblokke på Egevej i Havnbjerg skrider frem som planlagt. Nu er der kun 3 boligblokke tilbage som skal rives ned. Se de sidst opdaterede billeder taget d. 7. juni ved at klikke på det lille billede .

5. juni 2012: Grundlovsdag, tirsdag d. 5. juni var der besøg af veteran motorcykler i Sønderborg. Veteran motorcyklisterne mødtes foran Sønderborg Slot, hvorefter motorcyklisterne kørte en tur som blandt andet bragte dem til Sydals. Klik på det lille billede for at se billeder.

3. juni 2012: Søndag d. 3 juni 2012 blev der afholdt ringridning i Svenstrup. Optoget startede klokken 11.30 hvor ruten blandt andet gik forbi Alsingergården. Efter optoget gik turen tilbage til pladsen overfor forsamlingshuset hvor jagten om at blive ringriderkonge gik i gang. Ialt deltog over 100 ryttere i jagten på den lille ring. Udover den normale ringridning var der også cykelringridning. Klik på det lille billede for at se billeder.

2 juni 2012: Lørdag d. 2 juni blev der afholdt musikfestival i Stevning. Arrangementet bød på musik fra klokken 13 og til langt over midnat. Se billeder fra eftermiddags arrangementet ved at klikke på det lille billede.

2 juni 2012: Omkring 100 motorcyklister mødtes lørdag d. 2 juni på Julemærkehjemmet i Kollund. Formålet var at skaffe penge til julemærkehjemmet. Knap 5000 kroner blev der indsamlet af motorcyklisterne. Klik på det lille billede for at se billeder.

24 maj 2012: Onsdag d. 23 maj blev den første mursten på "Borgen" i Sønderborg lagt. Ialt skal der bruges cirka 300.000 mursten i forbindelse med byggeriet. Als-Nyt var med da den første mursten faldt på plads i forbindelse med byggeriet. Klik på det lille billede for at se billeder.

23 maj 2012: Byggeriet af rækkehuse på Egevej i Havnbjerg er nu påbegyndt efter at man har revet de første af de utidssvaredene beton boligblokke ned. Efterhånden som boligblokkene bliver revet ned vil byggefirmaet Bo Michelsen gå i gang med at bygge nyt på det sted hvor der engang stod boligblokke. Klik på det lille billede for at se billeder af byggeriet.

19 maj 2012: En gang årlig bliver der afholdt traktor træk her i Sønderborg. Det gik rigtig godt for dem i år, og noget NY 4x4 træk med bil var første gang i sønderborg. Rigtig mange mennesker nød det gode vejr til at se de store maskiner gå amok.

18 maj 2012: Fredag var der stort motocykeltræf ved Byfesten i Sønderborg. Klik på det lille billede for at se billeder.

17. maj 2012: Årets første store Sønderborg begivenhed er Byfesten i Kristi Himmelfartsdagene. I samarbejde med folkene bag kommunens bestræbelser på at blive europæisk kulturby i 2017 gennemføres et stort multikulturelt optog gennem byen Kr. Himmelfartsdag. Med start fra Center Øst bevæger optoget sig med Sønderborg Garden i spidsen ad Alsgade, Lerbjerg, Løkken via Sønder Havnegade, Rosengade og Voldgade til Ringriderpladsens hovedindgang på Kongevej. Efterfølgende er der multietnisk fest i det store dansetelt. Klik på det lille billede for at se billeder fra optoget.

16. maj 2012: En person på en crossmaskine og en bil var onsdag d. 16 maj impliceret i et færdselsuheld i Svenstrup. Uheldet skete i krydset Ugebjergvej/Nordborgvej. Uheldet skete da en bilist kom kørende i retnng fra Danfoss mod Svenstrup. Ved Ugebjergvej overså bilisten personen på crossmaskinen som ikke kunne undgå at køre direkte ind i højre side af bilen.

Personen på motorcross maskinen blev med ambulance kørt til behandling på sygehuset. Klik på det lille billede for at se billeder.

12 maj 2012: Als Veteranklub kunne igen i år vise deres veteran biler frem på gågaden i Sønderborg. Arrangement skete i samarbejde med Sønderborg handel.

4. maj 2012: Boligminister Carsten Hansen (S) var torsdag d. 3. maj på besøg i Sønderborg Kommune. Besøget bragte blandt andet boligministeren på besøg på Egevej i Havnbjerg, hvor man i øjeblikket er ved at rive boligblokke ned. Derefter skal der bygges nye lejeligheder. I samme område på Egevej blev der i slutningen af april måned afholdt en større fælles brand øvelse hvor Havnbjerg, Nordborg og Oksbøl Frivillige Brandværn deltog. Klik på det lille billede for at se billeder af begge begivenheder.

Billeder 1 Maj 2012: S tort Bmw Stumpemarked hos Brdr. Schøber Autoimport i Mejls ved Nordborg , De skal have ryddet op på ders store lager og det skal selvfølgelig komme dig til gode priser er på dagen helt i bund, de har stor erfaring indenfor området, de er måske ikke de billigste, men de bedste”.

Se billeder ved at klikke på det lille billede

30 april 2012 : Nordborg Brandværn til olieforurening på pladsen bag Netto og Kvickly, Se billeder ved at klikke på det lille billede

30 april 2012: To kvinder slap mandag morgen heldigt fra en tur i branddammen på Færgevej ved Mjels på Nord Als.
De to kvinder kunne selv komme fri af bilen og var på intet tidspunkt i fare

Et stort opbud af udrykningskøretøjer fra Oksbøl Brandværn, Nordborg Brandværn, samt Nordborg søredning ( Søredning Nord ), Politiet og Falck kom kvinderne til undsætning

Se billeder ved at klikke på det lille billede


28 april 2012: Lørdag d.28 april kunne 24 Corvette igen vises frem i Sønderborg's gågaden Den ældste corvette er i øvrigt 58 år gammel

Se billeder ved at klikke på det lille billede

27 april 2012: Sønderborg ny Masterplanen det karakteristiske sydlige anker i Masterplanen. Den ligger ca. 50 m syd for det historiske pakhus, op til det grønne område syd for

Bygningen har 5 etager, og et bruttoetageareal på 1.600 m2. Det er planen, at bygningen udstykkes i ejerlejligheder, der anvendes til beboelse .

Se billeder ved at klikke på det lille billede

24 april 2012: Borgen er et 10-etagers butikscenter med 50-60 butikker, 6.000 m2 kontorer, 18 boliger og parkering i kælder og på taget med 600 p-pladser. Borgen er den første af sin slags citycenter i Sønderjylland.

Se billeder ved at klikke på det lille billede.

23 april 2012: Oksbøl Frivillige brandværn har afholdt 60 års fødselsdag Klik på billedet for at se billedet.

Seneste billeder: 21 april 2012 : Lysabild brandværn kunne i går med de sammenlagt brandværn fejre indvielsen af deres nye ombygning
med taler og ros for det store arbejde der er lagt i den nye ombygning. Familie og borger samt brandmænd var mødt op til indvielsen.

Se billeder ved at klikke på det lille billede.

21 april 2012. Ved det årlig knallert stumpmarked i Ullerup hos Fredrik Andersen var der fuldt hus. Udvaldet af knallert dele var meget stort, arrangementer var godt besøgt, med gæster både fra Tyskeland Sverige og Danmark.

Se billeder ved at klikke på det lille billede.

19 april 2012: A ls-veteranklub er startet på deres sæson på havnen i Sønderborg hver anden torsdag. Pia Hansen fra Nordborg var på haven hvor hun fik mange gode foto's af biler og Mc.

Se billeder ved at klikke på det lille billede.

18 april 2012: En skolebus fra Sydtrafik endte her til formiddag grøften,Bussen skred, og endte i grøften, men heldigvis kom chaufføren ikke noget til. Og heldigvis var der ikke børn i bussen.

Se billeder ved at klikke på det lille billede.

16 april 2012: Mandag d. 16. april 2012 er der klokken 20 stort Monster Truck Show på Ringriderpladsen i Sønderborg. Der vil være masser af bil og motorcykel stunts når det hele går løs klokken 19. Als-Nyt var med under klargørelsen til showet. Se billeder ved at klikke på det lille billede.

13 april 2012: Storken er landet på Nordals. Billederne af den sjælne gæst er taget fredag d. 13 april ved engarealet nær Kløvertoften i Svenstrup.

11 april 2012: Ved kraftvarmeværket i Sønderborg bliver der opført et Geotermisk anlæg. Aftalen mellem Sønderborg Kommune og DONG blev indgået d. 30. januar 2007 og efter planen skal anlægget tages i brug ved årsskiftet 2012-2013. Klik på det lille billede for at se billeder fra byggeriet i perioden 2011-2012.

31 marts 2012: Motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg blev lørdag d. 31 marts i både sne, slud, hagl og solskinsvejr officielt indviet af Transportminister Henrik Dam Kristensen. Ved arrangementet deltog udover en masse prominente gæster et større opbud af motorcyklister. Klik på det lille billede for at se billeder fra den officielle indvielse.

29 marts 2012: Hvis der stadig er nogen der skulle være i tvivl, så er der på lørdag at motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg bliver indviet. Det sker ved et arrangement på motorvejen ved Hørtoftvej ved den store rundkørsel. På lørdag er det nuværende Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) der klipper snoren over. D. 24. marts 2010, næsten på 2 års dagen, var det blandt andre daværende Trafikminister Christian Schmidt (V) der tog første spadestik. Klik på det lille billede for at se de sidste billeder af motorvejsbyggeriet taget i perioden 23 februar 2012 til 29 marts 2012.

29 marts 2012: Der arbejdes på højtryk på Borgen i Sønderborg, der hvor Kvickly lå tidligere. Se de nyeste billeder fra d. 29 marts 2012 ved at klikke på det lille billede. Se flere billeder under billedegalleri og billedearkiv.

28 marts 2012: Den meget omdiskuterrede isbod på havnen i Sønderborg er næsten ved at være klar. I øjeblikket arbejder håndværkeren på fuld kraft for at få isboden klar til tiden. Klik på det lille billede for at se billeder.

28 marts 2012: 5 oktober 2011 nedbrændte en lade ved gården der ligger ved Piledamskrydset i Havnbjerg. Nu er den sidste del af nedrivningsarbejdet i fuld gang. Klik på der lille billede for at se billeder af laden både fra 5 oktober 2011 hvor laden brændte og for at se billeder af nedrivningsarbejdet i marts måned 2012.

28 marts 2012: 5 boligblokke på Egevej i Havnbjerg skal ombygges til 40 rækkehuse. Nedrivningen af boligblokkene er nu i fuld gang. De første nye rækkehuse forventes klar til indflytning i november 2012 og de sidste i juni måned 2013. (Kilde: www.danbonet.dk ). Se billeder fra nedrivningen ved at klikke på det lille billede.

26. marts 2012. Lørdag d. 24 marts deltog knap 10.000 mennesker i helholdsvis Maraton, Halvmaraton, 10 kilometer og 5 kilometers løbet på motorvejsstrækningen mellem Kliplev og Sønderborg. Als-Nyt var denne dag taget i de højere luftlag og har taget billeder af såvel løbet samt billeder af strækningen inden motorvejen officielt åbner på lørdag d. 31. marts klokken 12.45 med snoreklip af Trafikminister Henrik Dam Kristensen.

25 marts 2012: Cirka 5000 cyklister deltog søndag d. 25 marts i motorvejscykelløbet og cirka 1000 vandrere benyttede desuden lejligheden til en hyggelig gåtur på den endnu ikke indviede motorvej mellem Kliplev og Sønderborg. Flere tusinde mennesker deltog derudover som tilskuere på såvel målstregen som langs ruten. Bag arrangementet stod Cyklemotion Sønderborg og Sønderborg Y's Mens Club. Næste lørdag, d. 31. marts bliver motorvejen åbnet officielt af Trafikminister Henrik Dam Kristensen. Klik på billedet for at se billeder fra motorvejscykelløbet.

22 marts 2012. Den nye motorvej er ikke åbnet endnu. Alligevel havde redningsmandskabet natten til onsdag d. 21 marts sin debut ved en hændelse på motorvejen.

Kl. 02:40 blev en udbrændt bil fundet ved 16,6 km stenen på motorvejen. Bilen var en sort Ford Fiesta der tidligere på natten var blevet stjålet i Augustenborg.

19 marts 2012: Der skete mandag eftermiddag ved 14.30 tiden et færdselsuheld på Nordborgvej ud for nummer 6 (Danbo). Ved færdselsuheldet kørte en varebil i retning mod Nordborg op i en forankørende varebil i samme retning. Ved færdselsuheldet, skete der mest materiel skade, dog kom en bilist lettere til skade, og for ikke at løbe nogen risiko blev manden kørt til sygehuset. Danfoss Akutbil var hurtig på stedet.

11 marts 2012: Der udbrød først på eftermiddagen brand i en større hal hos Søholm Yacht Service A/S på Nybølnorvej i Broager.

Brandværn fra Gråsten, Sønderborg, Broager og Vester Sottrup kom i indsats ved branden. Heldigvis var vinden i en gunstig retning da den fik det meste af røgen til at blæse ud mod havet. Klik på det lille billede for at se billeder.

Se video - klik på billedet nedenunder.

12. marts 2012: Der blev i weekenden afholdt messe i Guderup. Mange lokale forretningsdrivende fil her mulighed for på en anderledes måde at vise deres forretning frem. Samtidig var der for de besøgende mulghed for at gøre en god handel. Klik på det lille billede for at se billeder.

10. marts 2012: Der var lørdag d. 10. marts indvielse af den nye Slangetender hos Egen Frivillige Brandværn. Ved indvielsen var både brandmænd og andre interesserede mødt op. Talen blev holdt af Brandkaptajn Palle Frederiksen og den røde snor blev klippet over a Beredskabschef Bjarne Neermann.

Klik her for at høre talen fra Brandkaptajn Palle Frederiksen.

Klik på det lille billede for at se billeder fra indvielsen.

17- februar 2012: Der udbrød d. 17. februar brand i en ejendom lidt udefor Holm på Nordals, nærmere betegner i Brønd. Ved branden skete der en del skade på udhuset. Klik på det lille billede for at se billeder fra branden.

15- februar 2012 : En fritidsbåd sank d. 14 februar 2011 i Sønderborg Havn. Efter ulykken var beredskabet opmærksom på at der kunne slippe olie ud fra skibet. Derfor "Alspigen" sat i aktion og der blev rundt om skibet lagt en flydespærre. Klik på det lille billede for at se billeder.

Februar 2012 : Byggeriet af "Borgen" i Sønderborg skrider nu frem og den nederste del af byggeriet er i fuld gang. Als-Nyt følger løbende byggeriet som finder sted på det sted hvor der tidligere var blandt andet en stor Kvickly i Sønderborg.

Februar 2012: Als-Nyt har gennem de sidste par år løbende fulgt arbejdet med motorvejsstrækningen mellem Kliplev og Sønderborg. Motorvejsstærkningen skal snart indvies. Se de seneste billeder fra motorvejsbyggeriet ved at klilkke på det lille billede.

5. september: 2011 Der blev lørdag d. 3. september afholdt sensommerfest på Kærvej i Sønderborg. Der var live musik, motorsavs konkurrence, luftgeværskydning, udstilling af Harly Davidson, veteranbiler og meget meget mere. Klik på billedet for at se billeder fra sensommerfesten.

30. august 2011 . Der blev i weekenden afholdt Byløb i Sønderborg. Als-Nyt var med. Klik på det lille billede for at se billeder.

2 september Havnbjerg Brand blev kaldt ud fredag aften til bilbrand i Brandsbøl, de fik hurtigt bugt med bilbranden.

30. august 2011: Arbejdet med opførelsen af motorvejen mellem Sønderborg og Kliplev skrider stadig hastigt frem. Als-Nyt har været på besøg og taget en masse billeder så du kan følge med.

20. august 2011: Der blev lørdag d. 20. august 2011

afholdt markedsdage i Guderup. En del mennesker var mødt op for at gøre et godt køb.

Fredag d. 19. august og lørdag d. 20. august bliver der traditionen tro

afholdt Alstræf på Nordals. Als-nyt var med fredag og er med lørdag.

Siden opdateres med billeder fra lørdagens Alstræf senere.

17 august 2011. Kvickly i Sønderborg er nu helt revet ned. I

parkeringskælderen var der masser af grafitti. Det har Als-Nyt foreviget ved at tage mange billeder inden Kvickly var helt væk.

6. august 2011 - Der blev traditionen tro afholdt

Historiske dage på Nordborg Slot lørdag d. 6. august 2011- Der var mange aktiviteter-

29. juli 2011: 36 børn i alderen 8 - 13 år fra Tjernobyl er i disse dage i Danmark inviteret og arrangeret af Tjernobylforeningen. Børnene opholder sig i Thy, men onsdag d. 27 juli besøgte de Nordborg. Her besøgte de først Guldbageren i Nordborg der serverede boller for børnene. Derefter gik turen til Danfoss Universe som kvit og fri lod de 36 børn forlystre sig i det gode sommervejr. Tjernobylbørnene kommer fra meget ringe kår og får under deres ophold i Danmark udover masser af oplevelser, blandt andet tøj og andre fornødenheder de ellers ikke vil have mulighed for at få. Erling Flybjerg (Læge ved Danfoss) og Jørgen Mads Clausen sponsorerede turen fra Thy til det Nordalsiske.

17.juli 2011 UPDATERET 19. juli: For 4. gang i løbet af 5 dage blev Havnbjerg Søredningstjenste kaldt ud til en båd der var stødt på grund ved Hesteskoen. Denne sprang båden læk og måtte slæbes fra stedet. Båden blev slæbt til Dyvig af et andet skib der var i området. - Et 40 fods tysk sejlskib stødte kort efter middag lørdag d. 16. juli 2011 på grund på Hesteskoen i Lillebælt ud for Havnbjerg Strand. Sejlskibet kunne ikke ved egen hjælp komme fri igen, derfor blev Havnbjerg Søredningstjeneste tilkaldt. Det lykkedes ved af Havnbjerg Søredningstjeneste og en anden tysk sejlbåd at få det grundstødte sejlskib fri igen. Fredag d. 16. juli 2011 var endnu et sejlskib stødt på grund i samme område. Denne gang lykkedes det dog for besætningen af komme fri ved egen hjælp. Søndag d. 17. juli var den gal igen, samme sted, og endnu engang måtte Havnbjerg Søredningstjeneste i aktion.

14. juli 2011: Det virker som om Misses Kro på Lille Rådhusgade i Sønderborg altid har været der. Det har den også - næsten. Ihvertfald i se seneste 100 år. Men nu er det slut. Bygningen der gennem et århundrede har huset kro er nu revet ned. Bygningen har stået tom i de seneste 5 år. Als-Nyt var med da bygningen blev revet ned.

8.juli 2011: Der var fredag d. 8. juli 2011 rejsegilde på den nye bygning på Storegade 16 -18 i Nordborg. Bag byggeriet står NAB der bygger nye handicapvenlige boliger. Når byggeriet er færdig vil der ialt være 10 helt nye handicapvenlige boliger placeret midt i Nordborg By. Byggeriet bliver opført der hvor der tidligere har været Rådhus inden det blev flyttet til Mads Clausensvej. Efterfølgende var der blandt andet undervisningslokaler, daghøjskole m.m. Nedrivningen af den bygning og opførelsen af den nye bygning kan du finde under billedegalleri.

8 juli 2011: Følg med i opførelsen af motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg. Als-Nyt har været i luften for at tage billeder af motorvejsbyggeriet, der nu for alvor begynder at tage form.

28. juni 2011: Havnbjerg Søredningstjeneste, politi, aktubilen, lægeambulance og ambulance blev tirsdag d. 28. juni igen kaldt ud til en søredningsaktion. Denne gang ved Stevning Nor Strand. 6 unge mennesker på en tømmerflåde drev ud fra stranden på grund af fralandsvind. De unge mennesker kom i havsnød og råbte om hjælp. Det lykkedes for Havnbjerg Søredningstjeneste at redde de unge mennesker i land sammen med tømmerflåden.

27.juni 2011: Havnbjerg Søredningstjeneste blev mandag d. 27 juni 2011 sammen med politi, akutbilen, ambulance, lægeakutbilen og SOK kaldt ud til en redningsaktion ved Købingsmark Strand på Nordals. Meldingen lød på at man havde set en person med et badedyr drive længere og længere væk fra land. Da redningsmandskabet ankom var badedyret helt ude ved sejlrenden. Heldigvis viste det sig at det kun var et badedyr, udformet som en delfin der var drevet fra land.

19.juni 2011: Der udbrød kort efter klokken 12 brand i et lagerrum ved Dyvig Badehotel på Nordals. Lagerrummet står kun få meter fra selve hovedbygningen. Nordborg Frivillige Brandværn blev tilkaldt og fik hurtigt slukket branden. Personalet havde selv forsøgt at slukke branden med pulverslukkere og masser af vand. Ved branden udbrændte lagerrummet. Varmen fra branden var så voldsom at det fik maling på hovedbygningen til at smelte. Varmestrålingen fra branden var også så kraftig at det gik ud over de cykler der stod i nærheden.

19.juni 2011: Der blev i weekenden fredag d. 17 juni og lørdag d. 18. juni 2011 afholdt DM i Rally i Sønderborg, Ragebøl, Nordals og Sundeved. Vinder af DM i Rally 2011 blev Ib Kragh fra Juelsminde i hans Peugeot 207 Super 2000.

13. juni 2011 : Der udbrød lørdag d. 12 juni brand på en landejendom på Tandsletvej ved Ketting. Ved branden lykkedes heldigvis for både politi og brandvæsen at redde en kat og hendes 6 små killinger. Branden opstod i et pillefyr i en lade. Ved branden blev Augustenborg og Egen Brand kaldt til indsats.

9. juni 2011: Flere brandværn blev natten mellem lørdag d. 4. juni og søndag d. 5. juni kaldt ud til en større brand i et hus på Egenvej i Hundslev. Brandværn fra både Egen, Svenstrup, Nordborg og Sønderborg stod for indsatsen i forbindelse med branden. Senere søndag udbrød der brand i ejendommen igen.

4. juni 2011: Sædvanen tro blev det årlige traktortræf afholdt ved Tech 21 i Sønderborg. Mange personer havde taget imod invitationen for at se de mange store flotte og til tider meget specielle traktorer.

30. maj 2011 : I forbindelse med motorvejsbyggeriet blev broen på Aabenraavej revet ned fredag - lørdag og søndag. Endnu et skridt er nu taget for at få motorvejen færdig hurtigst muligt.

25. maj 2011 : Motorvejsbyggeriet mellem Kliplev og Sønderborg begynder nu at tage form. Der arbejdes på højtryk for at få motorvejen færdig. Als-Nyt har været på en tur på hele strækningen mellem Sønderborg og Kliplev, så du kan se hvordan motorvejsbyggeriet skrider frem.

10. maj 2011 : Der skete tirsdag morgen ved 7.40 tiden et færdselsuheld på omfartsvejen ved Langdel, Augustenborg. Ulykken skete formentlig da en kvindelig bilist skiftede vognbane uden at orientere sig. Ved ulykken blev flere personer fastklemt og måtte skæres fri af brandvæsnet. Ialt 3 personer blev med ambulance bragt til Aabenraa Sygehus til observation.

27. april 2011: Onsdag d. 27 april udbrød der brand i en rendegraver ved Brandsbøl. Renegraveren var i gang med at læsse møg, da der pludselig opstod brand i rendegraveren. Havnbjerg Frivillige Brandværn var hurtigt på stedet, men kunne dog ikke redde rendegraveren, der udbrændte totalt ved branden.

21. april 2011: Torsdag d 21 april blev det nye ishus ved Dyvig Badehotel indviet. Åbningen blev foretaget af prominete gæster og derefter var der lagt op til hygge. Blandt gæsterne var Bitten Clausen og Borgmester Aase Nyegaard. Underholdningen stod Aabenraa Garden og Sax-Appeal. Der var ialt cirka 800 gæster og der blev ved indvielsen drukket cirka 200 fadøl.

16. april 2011: Lørdag d. 16 april kunne 48 Chevrolet Corvette opleves i Nordborg og Sønderborg. Amerikanerbilerne var på træf i Nordborg og Sønderborg, hvor de startede i Nordborg klokken 9.30 hvorefter turen gik videre til Sønderborg hvor bilerne ankom klokken 11. Den ældste corvette er i øvrigt 58 år gammel.

13. april 2011: En katastrofe af større omfang blev det heldigvis ikke til men scenariet var ellers til stede da en traktor tirsdag d. 12 april mistede det ene baghjul. Traktoren der kørte på Dyvigvej ved Holm havde en vogn med 25 ton gylle spændt efter sig. Traktoren var lige kørt ud fra gården med et nyt læs gylle da der lød et brag og det ene baghjul knækkede af.

Heldigvis skete der ingen skade på gyllevognen og de 20.000 liter gylle blev i tanken.

Også landmanden slap fra uheldet med skrækken og en slamsuger blev tilkaldt for at være klar hvis uheldet skulle være ude.

Als-Nyt anbefaler fra arkivet:

Den 20 april 2009 sendte Aftenshowet fra Sønderborg.  Der blev sendt live TV fra området omkring Sønderborg Slot.  Utrolig mange mennesker var mødt op.  Klik på billedet for at se billeder fra Aftenshowets besøg i Sønderborg.

Sine fra Havnbjerg vandt fredag d. 11. maj 2007 finalen i "Scenen er din". I Nordborg var der folkefest i en fyldt hal på Hotel Nørherredhus.

Klik på billedet for at se billeder fra folkefesten.

En Akutbil under udrykning kørte d. 6 august 2009 galt i lyskrydset ved Løjtertoft i Nordborg. Heldigvis kom ingen personer alvorligt til skade ved uheldet. Klik på billedet for at billeder fra trafikulykken.

Cirka 1500 borgere var samlet til møde i Frihedshallen i Sønderborg d. 3 februar 2009. Mødet blev afholdt som støtte til at bevare Sønderborg Sygehus og som protest mod ændringen af skadestuens funktioner. I panelet deltog blandt andre flere politikkere, personer fra både det offentlige og private erhvervsliv og sundhedsfaglige personer. Klik på billedet for at se billeder fra borgermødet.

Jørgen M. Clausen kunne d. 23 september fejre 60 års fødselsdag. I anledning af fødselsdagen var der indbudt til reception i et kæmpe telt ved Gl. Fabriksvej. Flere hundrede gæster var med til at fejre Jørgen M. Clausens runde dag. Als-Nyt var med, klik på billedet for at se billeder fra den runde dag.

I 2007 var regentparret i Sønderborg ikke mindre end 2 gange. I efteråret i forbindelse med indvielsen af Alsion og i forbindelse med regentparrets sommertogt gik turen også forbi Sønderborg. Klik på billedet for at se billeder af regentparrets officielle besøg i Sønderborg d. 17 juli 2007.

Sponsorer